اسفنج ها اغلب در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند و نشان داده شده است که تعداد زیادی از باکتری ها و گاهی اوقات پاتوژن ها را در خود جای می دهند.
در مورد استفاده و حضور باکتری ها در مورد اسفنج هایی که به مایع ظرفشویی آغشته می شوند و در آشپزخانه کمتر شناخته شده است.
در مطالعه حاضر، استفاده از اسفنج و برس در یک نظرسنجی در بین 9966 مصرف کننده اروپایی در ده کشور مورد بررسی قرار گرفت.
رشد و بقای باکتری ها در اسفنج هایی که آغشته به مایع ظرفشویی اند و در آزمایش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
در اکثر کشورها از اسفنج ها با استفاده از مایع ظرفشویی جام 4 لیتری برای شستن دست ها ترجیح داده می شدند، در حالی که برس ها بیشتر در دانمارک و نروژ استفاده می شدند.
مصرف کنندگان اغلب اسفنج های خود را در زمان های منظم تغییر می دهند، اما نشانه های حسی (کثیف، بدبو، لزج به نظر می رسد.
موارد استفاده مانند پاک کردن آب گوشت نیز ممکن است باعث جایگزینی شود.
علاوه بر تمیز کردن ظروف، بیش از یک چهارم کاربران برس ظرفشویی نیز از آن برای تمیز کردن تخته خردکن پس از کثیف شدن از آب گوشت مرغ استفاده می کنند.
میزان جذب آب و سرعت خشک شدن به طور قابل توجهی متفاوت بود، هم بین اسفنج های مختلف و هم بین برس ها و اسفنج ها، جایی که برس ها سریعتر خشک می شوند.
کمپیلوباکتر یک روز در همه اسفنج ها و سالمونلا بیش از هفت روز در دو نوع از سه نوع اسفنج زنده ماندند.
در نوعی اسفنجی که کمتر خشک می شد، سالمونلا در روز اول رشد کرد و همیشه در سطح بالاتری نسبت به سایر اسفنج ها یافت می شد.
بیماری های غیر بیماری زا در اسفنج ها رشد کردند و به سطحی در حدود 9 log CFU / اسفنج رسیدند. در برس ها همه انواع باکتری ها به مرور زمان از بین رفتند.
کمپیلوباکتر و سالمونلابه ترتیب پس از یک و سه روز بیش از 2.5 log به زیر حد تشخیص کاهش یافتند.
مطالعات باکتریوتا به غلبه باکتری های گرم منفی و تغییر به نسبی بالای سودوموناس را در طول زمان در اسفنج ها نشان داد.
هر دو شمارش با آگار کاری و تجزیه و تحلیل آبوتا تایید کرد که پاتوژن ها در اقلیت در مقایسه با سایر باکتری ها قرار دارند.
درمان اسفنج و برس با کلر، جوشاندن یا در مایع ظرفشویی برای کاهش سالمونلا ماشین بود.
نتیجه می گیریم که برس ها بهداشتی تر از اسفنج هستند و استفاده از آنها باید شود اسفنجها یا برسهای آلوده در صورت تماس با میکروارگانیسمهای بیماریزا تعویض یا تمیز میشوند.
تمیز کردن اسفنج ها و برس ها با کلر، جوشاندن یا مایع ظرفشویی می تواند مطمئن باشد برای جایگزینی آنها با اسفنج های جدید باشد.