8 دلیل که پودینگ شکلاتی را یک خوراکی بسیار با ارزش میکند

یک لقمه شکلات  در روز نه تنها می تواند برای قلب شما مفید باشد، بلکه ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد، استرس را کاهش دهد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که شکلات تلخ – متأسفم، شیر و شکلات سفید به حساب نمی‌آیند – سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و سرشار از مواد مغذی است که این خوراکی تلخ و شیرین را به یک غذای فوق‌العاده مورد علاقه تبدیل می‌کند.

بر اساس تحقیقات منتشر شده در سال 2016 در مجله علوم تغذیه، شکلات تلخ حاوی مواد مغذی گیاهی به نام فلاونوئیدها است که مواد شیمیایی گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و ممکن است در پیشگیری از سرطان و سلامت قلب نقش داشته باشند.

گیاه کاکائویی که شکلات از آن مشتق می‌شود حاوی ترکیبی به نام تئوبرومین است که توبی آمیدور، نویسنده کتاب آشپزی و متخصص تغذیه Food Network می‌گوید ممکن است به کاهش التهاب و کاهش فشار خون کمک کند.

او می‌گوید: «کاکائو مملو از آنتی‌اکسیدان‌های متعدد است – در واقع بیشتر از چای سبز یا شراب قرمز». هرچه تیره‌تر شوید، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دریافت خواهید کرد، اما باید تعادلی بین خوردن پودینگ شکلاتی و دریافت فواید سلامتی وجود داشته باشد.»

به گفته دانشگاه هاروارد T.H بهترین گزینه برای شما این است که میله ای با 70 درصد کاکائو یا بیشتر انتخاب کنید.

دانشکده بهداشت عمومی چان؛ میله هایی با درصد کمتر کاکائو قند اضافه شده و چربی های ناسالم بیشتری دارند.

و اگرچه شکلات تلخ با کیفیت انتخاب بهتری نسبت به شکلات شیری است، اما همچنان شکلاتی است، به این معنی که کالری و چربی اشباع شده بالایی دارد.

برای جلوگیری از افزایش وزن، آمیدور توصیه می کند که بیش از 1 اونس (اونس) شکلات تلخ در روز نخورید. اکنون، به برخی از مزایای این درمان نگاهی بیندازیم.

1. شکلات تلخ ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی و کاهش خطر سکته کمک کند
یکی از بزرگترین فوایدی که محققان می‌گویند نقش شکلات تلخ در بهبود سلامت قلب است.

یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز که در جولای 2020 در مجله اروپایی قلب و عروق پیشگیرانه منتشر شد، نشان داد که خوردن شکلات یک بار در هفته با 8 درصد کاهش خطر انسداد عروق مرتبط است.

مطالعه بزرگ دیگری که در می 2021 در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، داده های بیش از 188000 جانباز را تجزیه و تحلیل کرد و به این نتیجه رسید که خوردن منظم حدود 1 اونس شکلات با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر مرتبط است.

تحقیقات نشان می دهد که فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ است که سلامت قلب را حفظ می کند.

این مواد شیمیایی به تولید اکسید نیتریک کمک می‌کنند که باعث شل شدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون می‌شود.

چندین مطالعه شروع به محدود کردن چگونگی تأثیر شکلات بر مغز کرده اند. تحقیقات ارائه شده در نشست زیست شناسی تجربی 2018 نشان داد که خوردن 48 گرم (کمی بیشتر از 1.5 اونس) شکلات ارگانیک 70 درصدی کاکائو باعث افزایش انعطاف پذیری عصبی، توانایی مغز برای ایجاد اتصالات سیناپسی جدید می شود که می تواند اثرات مثبتی بر حافظه داشته باشد.

علاوه بر این، مطالعه ای که در آوریل 2018 در ژورنال FASEB منتشر شد، نشان داد که حافظه و یادگیری را می توان با مصرف شکلات تقویت کرد، زیرا فلاونوئیدها – ترکیبات گیاهی قوی در دانه های کاکائو – تمایل به تجمع در مناطقی از مغز دارند که مسئول انباشتن شکلات هستند.

  • منابع:
  1. 8 Healthy Reasons to Eat Dark Chocolate